De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Assessments

Bent u uitgenodigd voor een assessment dan kunt u zich hier voorbereiden. Maakt u de online persoonlijkheidstesten thuis? Dan kunt u hieronder inloggen.

Inloggen


Potentieel-assessment
Wat kan iemand nog meer betekenen? Waar liggen loopbaankansen en onontdekte mogelijkheden? Het potentieel-assessment zorgt voor inzicht in verborgen talenten, drijfveren en competenties. Hoe kan iemand deze beter benutten, in het huidige werk of juist in een totaal andere rol? Samen met de adviseur worden de mogelijkheden bekeken en welke stappen er voor nodig zijn om de potentie te benutten.
Lees meer

Ontwikkel-assessment
Kan een persoon doorgroeien naar een functie? Wat is daarvoor nodig? Het ontwikkelassessment is het logische startpunt voor elk ontwikkeltraject. Het brengt in kaart wat iemand kan en wat iemand wil. Belangrijk is ook hoe iemand zich graag ontwikkelt, bijvoorbeeld met een cursus of juist coaching on the job. Zo krijgt u scherp in beeld welke mensen de toekomst van uw organisatie gaan dragen en hoe ze dit bereiken.
Lees meer

Selectie-assessment
Kan deze persoon excelleren in de functie? Welke mensen brengen uw strategische doelen dichterbij? Of u nu intern of extern werft, u kunt zich eigenlijk geen vergissing veroorloven. U wilt zekerheid over de sleutelfuncties in uw organisatie. Gedrag en persoonlijkheid worden daarin belangrijker dan cijfers en CV. Het selectie-assessment ondersteunt uw beslissing en voorspelt het functioneren van morgen.
Lees meer

Change leadership assessment
Door globalisering en snel veranderende technologieën heeft leiderschap van nu een compleet andere betekenis. De manager die zich staccato aan zijn plan houdt, maakt in snel tempo plaats voor een dynamische leider die effectief inspeelt op de kansen die zijn omgeving biedt. Maar wie kan die rol binnen uw organisatie vervullen?
Lees meer

Leading by example assessment
De leidinggevende die met een grom een stapel papierwerk op je bureau gooit is verleden tijd. Want zelfs de beste leidinggevende zal niet succesvol zijn als het team de hakken in het zand zet. Steeds vaker wordt uitgegaan van een waarderende benadering, waarbij de leider een voorbeeldrol aanneemt en vanuit hier de groep vorm geeft. Maar wie is hiertoe in staat binnen uw organisatie?
Lees meer

Leiderschap-in-1-dag assessment
Of het nou tijdens de jaarlijkse toespraak of het functioneringsgesprek is, op sommige momenten gedurende het jaar moet de leider van de organisatie er gewoon staan. Omdat deze momenten zich niet iedere dag voordoen, is het lastig om in te schatten hoe de leider het er vanaf zou brengen. Wie binnen uw organisatie floreert tijdens deze piekmomenten? En waar kan deze persoon zich nog verder in ontwikkelen?
Lees meer

Team-assessment
Hoe kan mijn managementteam of directie beter functioneren? Het teamassessment maakt van meningen feiten. De samenwerking tussen mensen is complex, maar ook goed meetbaar. Haarscherp worden onuitgesproken twistpunten of onduidelijke portefeuillestructuren blootgelegd. Het rapport geeft weer hoe mensen met elkaar samenwerken – of niet samenwerken – scherpe adviezen om dit direct te verbeteren.
Lees meer

Onderzoek cultuur en leiderschap
De basis van een succesvolle verandering is het zorgvuldig vaststellen wat de succesparameters zijn voor de verandering. Met het Onderzoek naar Cultuur en Leiderschap (OCL®) krijgt u diep inzicht in cultuur, leiderschap, motivatie en team-functioneren. Zo weet u welke interventies zorgen voor maximaal effect op uw organisatie-ontwikkeling.
Lees meer

Gerelateerd


© 2016 Lagerweij. Alle rechten voorbehouden. NIP-geregistreerd | Disclaimer | Privacy statement | Algemene voorwaarden | Contact | Ontwerp: koeweidenpostma| Realisatie: Webton