De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Selectie voor organisatieverandering

Selectie van uw sleutelfiguren vraagt om verandering van het team en de organisatie. Denk daarom van tevoren na wat je met alle stakeholders wat er nodig is op de open post. En laat de beoogde kandidaat ook zijn verwachtingen heel duidelijk maken. Zo wordt de selectieprocedure een interventie om het team en de organisatie te verbeteren. Zoek je iemand die heel goed past binnen de organisatie (zogeheten supplementaire fit)? Of maak je een strategische keuze en zoek je naar iemand die iets biedt wat er nog niet was (complementaire fit))?

Om te weten wat je nodig hebt, kijk je naar de strategische doelen van de organisatie. Het is vaak beter om niet per definitie iemand te zoeken die het beste in het huidige team past, maar die Team verder brengt. Zoek niet de beste kandidaat voor nu, maar één die samen met jou de toekomst in kan gaan.

Maak dus zeer duidelijk wel benoem welke hard- en softskills, welke attitude, er van een kandidaat verwacht worden; en vraag ook andersom naar de rolverwachtingen van de kandidaat. Zo breng je een onbewuste blinde vlek die voor frictie en ontevredenheid kan zorgen naar de oppervlakte. En weet je van beide kanten waar je samen aan gaat werken!

Meer lezen?
Lees dan het artikel van Martijn Veltkamp en Jitze Reeder op hrcommunity.nl of bekijk onze selectiemodules.

Terug naar overzicht


© 2016 Lagerweij. Alle rechten voorbehouden. NIP-geregistreerd | Disclaimer | Privacy statement | Algemene voorwaarden | Contact | Ontwerp: koeweidenpostma| Realisatie: Webton