De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Denk niet dat jouw organisatie inclusief is!

Denk niet dat jouw organisatie inclusief is!Veel organisaties besteden aandacht aan diversiteit en inclusie. Ja dat mag je vieren en ja daar mag je trots op zijn! Maar pas wel op, want juist als je denkt dat je er bent, ben je verder weg dan ooit…

Gelijkheid, inclusie en het omarmen van diversiteit. Een belangrijk thema in de maatschappij en veel organisaties. Er zijn talloze manieren om de arbeidsmarkt ‘recht proberen te trekken’. Divers werven en selecteren, een inclusion and diversity manager aannemen of het onderwerp op de bestuurlijke agenda zetten, allemaal fantastische initiatieven! De paradox is alleen: op het moment dat jij denkt dat je er bent, ben je verder weg dan ooit.

Growth versus fixed mindset

Om dit te begrijpen maken we een uitstapje naar leervermogen. We kunnen onderscheid maken tussen een growth (groei) en een fixed (statische) mindset. Dit zijn twee uitersten in een continuüm. De meeste mensen vallen ergens tussen deze twee uitersten of hebben voor verschillende taken een verschillende mindset.

Mensen met een growth mindset hebben het gevoel controle te hebben over hun ontwikkeling. Zij geloven dat als zij zelf ergens aandacht aan besteden, inzet tonen en verder leren, dat zij beter kunnen worden. Mensen met een fixed mindset geloven daarentegen dat hun capaciteiten vaststaan en dat ze hier maar weinig controle over hebben. Je kent vast een aantal voorbeelden uit jouw omgeving zoals ‘ik kan niet tekenen’ of ‘ik ben slecht in sport’.

De paradox

Maar ook mensen die ergens heel goed in zijn kunnen een fixed mindset hebben. Je ziet het veel in de topsport: beloftevolle talenten die het niet waarmaken omdat het geloof erin sluipt dat ze er al zijn. Funest voor de ontwikkeling en groei! Precies hier zit de paradox: denken dat je er bent, remt alle groei.

Zo werkt het ook bij organisaties. Op het moment dat jij denkt ‘mijn organisatie is inclusief’, stop je met kritisch kijken. En dus sluipt de fixed mindset erin. Inclusiviteit is een proces, niet een ingreep. Iets dat steeds nieuwe impulsen nodig heeft en constant in ontwikkeling is!

Meer weten? Lees dan hier over onze selectiemodule Divers selecteren.

Terug naar overzicht


© 2016 Lagerweij. Alle rechten voorbehouden. NIP-geregistreerd | Disclaimer | Privacy statement | Algemene voorwaarden | Contact | Ontwerp: koeweidenpostma| Realisatie: Webton