De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Écht effect creëren

Wat maakt een organisatie agile? Wat zorgt voor optimaal gebruik van de Big Data? Wat zorgt voor verbinding met die nieuwe klantengroep? Waarschijnlijk antwoord je op al deze vragen ‘mijn mensen’. Uiteindelijk moeten mensen hun unieke combinatie van competenties, eigenschappen en ervaring aanwenden om tot de oplossing te komen. Op elk niveau en elke dag. We kunnen alles digitaliseren en automatiseren, behalve dat unieke dat de mens brengt. En om het menselijke kapitaal van organisaties zo optimaal mogelijk te benutten, berust Lagerweij haar aanpak op drie pijlers. Zo kunnen wij écht effect creëren!

Harde data

Wij geloven in harde data. Juist als het gaat om zachte krachten. Wetenschappelijke studies en onze dagelijkse praktijk laten zien dat je een klik, chemie of teamsucces heel precies kunt voorspellen. Neem dus niet een verandermanager aan met een behoudende persoonlijkheid. Stel niet een team samen van mensen met verschillende mentale modellen. En weet hoe de cultuur de innovatiekracht voorspelt. Onze big people data van de afgelopen 25 jaar geven u een valide benchmark van uw branche of van een specifieke functie. Zo stuurt u op maximaal effect van uw mensen.

Positieve psychologie

Een tweede wetmatigheid als je het maximale uit het menselijk kapitaal wilt halen, is uitgaan van de kracht van dat kapitaal. Van geen enkel ander middel op de balans zou je zeggen; ‘laten we daar maar de helft niet van benutten’. Toch gebeurt dat voor het menselijk kapitaal wel.

Kijken naar de potentiële kracht van mensen, dat is het terrein van de positieve psychologie binnen Lagerweij. Binnen deze stroming wordt de mens als geheel bezien én wordt gekeken naar wie iemand kan zijn. Op deze manier vindt ieder individu, maar ook het team of de organisatie, zijn eigen best haalbare versie.

Een integrale aanpak

Heb je wel eens een training gedaan, waarvan je na een week in de dagelijkse werkelijkheid dacht: wat had ik ook alweer geleerd? Ik denk dat iedereen die ervaring wel heeft. Hoe goed een training, coaching of andere interventie ook is, het effect verwatert weer snel als je het niet kunt inbedden in een groter programma op individueel-, groeps- en organisatieniveau. Of het nu gaat om een MD-programma, organisatieverandering of een cultuuringreep; start een gelaagd programma dat impulsen geeft op alle niveaus binnen de organisatie.

Wil jij op deze manier werken? Bekijk dan onze vacatures of stuur een open sollicitatie!


© 2016 Lagerweij. Alle rechten voorbehouden. NIP-geregistreerd | Disclaimer | Privacy statement | Algemene voorwaarden | Contact | Ontwerp: koeweidenpostma| Realisatie: Webton