De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Hoe maakt u de beste werknemer kapot?

Goed gedrag wordt beloond. Het vormt ons motortje om te excelleren en het beste uit onszelf te halen. Bij promotieprocessen kan dit alleen nog wel eens fout lopen. De best presterende werknemer wordt gepromoveerd tot manager, maar blijkt geen kaas te hebben gegeten van leidinggeven en wordt op deze manier ‘kapot’ gemaakt. Ambitie is goed, maar blijf dicht bij jouw eigen identiteit!

De beste jongetjes en meisjes van de klas

Binnen organisaties zie je het veel gebeuren. Er moet een managementpositie opgevuld worden en allereerst wordt er binnen de eigen organisatie gekeken. Een goed streven. Deze medewerkers zijn immers bekend met de organisatie, hebben een bestaand netwerk en hebben verstand van zaken. Veelal komen de hoogvliegers als eerste boven drijven. De medewerkers die de hoogste omzet draaien, het werk met twee vingers in de neus en drie in de oren doen en ieder beoordelingsgesprek met vlag en wimpel doorstaan. De beste jongetjes en meisjes van de klas worden gepromoveerd, want: goed presteren wordt beloond!

Maar dan de keerzijde van de munt. Je was ge-wel-dig in de uitvoering en zat goed in de inhoud. Alleen kom je er als kersverse manager nu achter dat je van leidinggeven en anderen motiveren en aansturen geen kaas hebt gegeten. Als manager hoef je immers niet zelf de beste te zijn, maar moet je anderen juist laten excelleren zodat zij de beste kunnen zijn.

Lees het volledige artikel

 

Terug naar overzicht


© 2016 Lagerweij. Alle rechten voorbehouden. NIP-geregistreerd | Disclaimer | Privacy statement | Algemene voorwaarden | Contact | Ontwerp: koeweidenpostma| Realisatie: Webton