De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Je team een béétje beter laten werken? Denk GROTER!

De impact van teams kan groots zijn. Tenminste, als je gelooft in de kracht van mensen én die kracht ook inzet. Kijk hierbij verder dan competenties, kijk ook naar geluk en welzijn. Want op die manier wakker je ambities aan. Het is positieve psychologie in a nutshell en zo pas je het toe.

Binnen de positieve psychologie kijk je naar de mens als geheel. En van daaruit naar wie iemand kán zijn. De focus ligt dus op mogelijkheden waarnemen en welbevinden en succes bevorderen. Zo streef je ernaar dat ieder individu, team en organisatie zijn eigen best haalbare versie vindt.

Zo pas je positieve psychologie toe

Voor organisaties is alleen uitgaan van (functie)competenties niet genoeg. In plaats daarvan moet je je ontwikkelingsvraag richten op wat er bij een individu of team al aanwezig is aan talenten, krachten en drijfveren. Die herkennen, erkennen, ontwikkelen en vooral ook inzetten, zorgt voor positieve ervaringen en emoties.

En die zorgen volgens de broaden-and-build theorie van Frederickson (2009) op hun beurt weer voor een optimistische, open en opbouwende manier van denken. Dit ondersteunt de groei van fysieke, sociale en intellectuele capaciteiten.

Even door de zure appel

Om vervolgens je persoonlijke en collectieve doelen te halen, moet je die opbouwende manier van denken een tijd gaan toepassen. En door je eigen grenzen heengaan. Dit kan tijdelijk een oncomfortabel en onzeker gevoel geven. Daar moet je echt even doorheen. Want op de langere termijn is het effect cognitieve groei.

Verwar positief trouwens niet met lief of naïef. Positieve psychologie kan juist aanzetten tot meer confrontatie. Want als je ziet dat iemand niet in het team past en daar nooit gelukkig wordt, dan moet je daar wat mee en een confronterend gesprek aangaan. Anders onthoud je iemand van zijn of haar potentie.

Terug naar overzicht


© 2016 Lagerweij. Alle rechten voorbehouden. NIP-geregistreerd | Disclaimer | Privacy statement | Algemene voorwaarden | Contact | Ontwerp: koeweidenpostma| Realisatie: Webton