De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Jij bepaalt niet wie jij bent

Jij bepaalt niet wie jij bentGeef jij je team de ruimte om wendbaar te zijn? Of ben je onbewust een gevangenisdirecteur die het slechtste in mensen naar boven haalt, zoals de man in het gevangenis-experiment? Onder psychologen is een breed gedragen aanname dat persoonlijkheid min of meer vast staat. Toch blijkt het gedrag dat daaruit voortvloeit sterk onderhevig aan de situatie of de rol waarin je je bevindt en de mate van leiderschap die daarbij komt kijken. Wat betekent dat? Jij bepaalt dus niet wie jij bent….

De kracht van de sociale situatie

Ieder mens is uniek. Met zijn eigen identiteit, persoonlijkheid, drijfveren en ambities. Wat vaak vergeten wordt is dat mensen groepswezens zijn. En in iedere sociale omgeving zal het gedrag dat iemand laat zien beïnvloed worden door zijn omgeving. Wie jij bent hangt immers niet enkel van jouzelf af, maar ook van jouw omgeving, de groepen waartoe jij behoort en zelfs van de specifieke persoon die jij tegenover je hebt. Denk alleen maar aan de manier hoe jij reageert op je partner in vergelijking hoe jij met vrienden of collega’s bent. Andersom is het dan ook mogelijk om sociale situaties te creëren waarin jij het gedrag van mensen stuurt. De kracht van de sociale omgeving is ontzettend sterk!

Het Stanford Prison Experiment

Het Stanford Prison Experiment van Zimbardo, wat eveneens verfilmd is, laat de kracht van de sociale situatie zien. In dit onderzoek werd een gevangenis nagebootst waarin de helft van de proefpersonen de rol van bewaker kreeg en de andere helft die van gevangene. Na slechts een aantal dagen veranderden de bewakers al in sadistische detentiebewakers. Ongehoorzame gevangenen werden met brandblussers bespoten, moesten zich uitkleden en in isolatie gezet. Het liep zelfs zo erg uit de hand dat het experiment stopgezet moest worden. Interessant is dat Zimbardo zich op den duur ook zelf als gevangenisdirecteur begon te gedragen.

Identity leadership

Er was flink wat kritiek op dit onderzoek, want Zimbardo stuurde het onderzoek te veel. Volgens sommigen was het niet zozeer de rol die de proefpersonen aannamen die hun gedrag verklaarde, maar juist de rol van het leiderschap van Zimbardo zelf: Identity leadership. Hij was er namelijk in geslaagd om eigenhandig een omgeving te creëren die het slechtste in de bewakers omhoog te halen. En als ‘gevangenisdirecteur’ stimuleerde hij wreed gedrag dan ook van harte.

Wat nemen we hieruit mee? Ook binnen organisaties is het mogelijk om als leidinggevende de omgeving, rollen en de identiteit van de groep vorm te geven. Door de beginselen van Identity Leadership te gebruiken ben jij als leider in staat om hierin te sturen, en voor organisaties om de juiste ques in te zetten om de organisatie identiteit vorm te geven. Bedenk dan wel, dit vraagt om een moreel leider: ethiek moet niet uit het oog verloren worden.

Meer weten? Lees dan hier verder over Identity Leadership of download hier onze Whitepaper over ‘Identiteit’.

Terug naar overzicht


© 2016 Lagerweij. Alle rechten voorbehouden. NIP-geregistreerd | Disclaimer | Privacy statement | Algemene voorwaarden | Contact | Ontwerp: koeweidenpostma| Realisatie: Webton