De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Klim omhoog op die piramide met een ambitiegesprek

Nieuw jaar, nieuwe ronde, nieuwe kansen! Jouw energie en open blik naar de toekomst mogen gevoed worden dit jaar, juist ook op je werk. Met een ambitiegesprek kom je op een next level.

De vraag ‘wat doe ik’ heeft inmiddels ruim baan gemaakt voor ‘wie ben ik’ en ‘wat kan ik’. Als je meer inzicht krijgt in wie je bent en waar je in uitblinkt, groeit je zelfvertrouwen en ben je effectiever. Des te meer reden om ieder jaar een moment te pakken om te reflecteren op jezelf, je ambities en waar je energie van krijgt. Een perfect middel hiervoor is het ambitiegesprek. Al langer bekend, maar heb je er al een gehad?

De logische niveaus van Bateson

Volgens Gregory Bateson (1972) presteren mensen die werken vanuit hun eigen waarden en drive beter in de praktijk. Ze kunnen hun behoeften kwijt, hebben meer plezier in hun werk en zijn productiever. In zijn piramidemodel staan 6 ‘logische niveaus’ met elkaar in verbinding: de omgeving waar je bent, je gedrag, je vaardigheden, je overtuigingen, je identiteit en helemaal bovenaan waar je voor staat. Als op één niveau iets verandert, dan heeft dat gevolgen voor de andere niveaus.

Klim omhoog op die piramide

Je wilt dus jouw overtuigingen, identiteit en waar jij voor staat aan laten sluiten op je werkzaamheden. Hiervoor is naast het jaarlijkse functionerings- en beoordelingsgesprek een ambitiegesprek noodzakelijk. Het stimuleert om te ontdekken wat je leuk vindt en waar je energie van krijgt. Als je onderzoekt wat je echt beweegt, heeft dat invloed op je gedrag. En je manier van werken verandert door hoe je naar je werk kijkt.

Meer weten? Lees hier over het ambitiegesprek

Terug naar overzicht


© 2016 Lagerweij. Alle rechten voorbehouden. NIP-geregistreerd | Disclaimer | Privacy statement | Algemene voorwaarden | Contact | Ontwerp: koeweidenpostma| Realisatie: Webton