De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Masterclass Identity Leadership

Op 15 januari gaf Jitze Reeder een masterclass Identity Leadership aan leidinggevenden van de Gemeente Rotterdam in verhalenhuis Belvedère in Rotterdam. In 4 uur kregen zij inzicht in hoe zij de rijkdom van hun eigen identiteit kunnen inzetten om de identiteit van de groep te vormen. Want: If you control the definition of identity, you can change the world!

Identiteit is het gesprek van de dag. Dé Nederlander bestaat niet, er moet een vlag in de Tweede kamer, maar ook: ‘als transgender wil ik gezien worden’. En natuurlijk is Trumps winst voor een groot deel te verklaren doordat eindelijk de vergeten kiezer zich weer met iemand kon identificeren. Ook op 21 maart gaat het in veel steden en dorpen weer over: wie zijn wij? Vanuit deze thema’s bouwde Jitze een betoog op over hoe het definiëren en kunnen bespelen van de identiteit helpt organisatiedoelen te bereiken.

Inzetten eigen identiteit

Kunnen spelen met de identiteit van de groep begint met het kunnen inzetten van de eigen identiteit. Je identiteit is opgebouwd uit wie je bent en hoe je sociale omgeving je gevormd heeft. Post-moderne onderzoekers menen dat die identiteit een bewegend geheel is of zelfs dat er meerdere identiteiten strijden binnen ons. Recent onderzoek van onder andere Professor Paul Janssen aan de VU Amsterdam toont aan dat de werkidentiteit daarin steeds belangrijker wordt. En dat deze sterk is te beïnvloeden door de identiteit van de organisatie of de eenheid te versterken.

werkidentiteit

Elementen van de werkidentiteit

Chefkok van de identiteit

Identity leadership: de leider als chefkok van het wij-gevoel. Centraal staat de vraag: wat wil je met je team bereiken? Deze ambitie is leidend voor hoe je de identiteit gaat vormgeven. Maar ook de fase waarin het team zich bevindt: zijn de teamleden net samengekomen of werken zij al jaren samen? Tot slot is de samenstelling en de grootte erg belangrijk.

Meer weten?

Wilt u meer weten over deze masterclass of een lezing van één van onze experts? Mail dan met Jitze Reeder.


Gerelateerde berichten

https://www.lagerweij.nl/personal-branding-duurzaam-leiderschap/

https://www.lagerweij.nl/personal-branding-koninklijke-landmacht/

Terug naar overzicht


© 2016 Lagerweij. Alle rechten voorbehouden. NIP-geregistreerd | Disclaimer | Privacy statement | Algemene voorwaarden | Contact | Ontwerp: koeweidenpostma| Realisatie: Webton