De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Nóg een extra reden om lekker in je vel te zitten

In je werk is het ontzettend belangrijk om het gevoel te hebben op de juiste plek te zitten. Je bent gelukkig, gemotiveerd en als gevolg geven je collega’s je het ene compliment na het andere. You’re on top of the world! Wat minder bekend is, is dat dit ook nog eens je vooroordelen vermindert! Benieuwd hoe?

Self-enhancement

Iedereen heeft de neiging om een positief beeld van zichzelf stevig te handhaven. Met name als je geconfronteerd wordt met kritiek, tegenslagen of een stoot in je zelfvertrouwen, zal je hiervoor willen compenseren. Kunda en Spencer (2003) noemen dit proces self-enhancement. Dit is het verdedigingsmechanisme van je ego. Je brein heeft talloze maniertjes en strategieën gevonden om jouw positieve zelfbeeld hoog te houden. Eén manier is door anderen kleiner te maken en in te spelen op stereotypes.

Stereotypes

Stereotypes zijn overdreven denkbeelden over een persoon, omdat hij of zij tot een bepaalde groep hoort. Dit kunnen zowel positieve als negatieve stereotypes zijn. Op het moment dat jij niet lekker in je vel zit, zal je eerder de neiging hebben om negatieve stereotypes over andere mensen aan te wenden. Dit bevordert je gevoel van eigenwaarde. Je gaat je nou eenmaal beter voelen als de ander minder goed uit de bus komt. Self-enhancement. Hoewel dit goed is voor je eigenwaarde, staat het diversiteit en acceptatie van anderen in de weg.

Zorg dat je on top of the world bent!

Wil je vooroordelen op de werkvloer tegengaan, zorg dan dat iedereen lekker in zijn of haar vel zit! Inzetten op duurzame inzetbaarheid is een van de methoden om te zorgen dat je collega’s gelukkiger en met meer zelfvertrouwen op de juiste plek zitten. Iemand raakt bevlogen, gaat beter presteren en voelt zich gewaardeerd: ‘on top of the world’! Wil je vooroordelen op de werkvloer verminderen? Zet in op duurzame inzetbaarheid!

Meer weten? Lees dan hier wat wij voor uw loopbaan kunnen betekenen!

Terug naar overzicht


© 2016 Lagerweij. Alle rechten voorbehouden. NIP-geregistreerd | Disclaimer | Privacy statement | Algemene voorwaarden | Contact | Ontwerp: koeweidenpostma| Realisatie: Webton