De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Assessment voorbereiden

U bent uitgenodigd voor een assessment. Hoe kunt u zich hierop voorbereiden? Hieronder leest u wat u kunt verwachten. Wilt u meer informatie? Lees dan eens onze blogs, meer over ons of bel ons op 0348 48 49 50.

Hoe ziet een assessment er uit?

Bij Lagerweij begint elk assessment met twee persoonlijkheidsvragenlijsten die u van te voren thuis maakt. Dit is uw talentanalyse. Na het invullen van circa 450 vragen zien wij wat u diep van binnen drijft, waarop u kunt excelleren en welke taken en situaties u meer of minder energie kosten.

Bij ons op kantoor starten we met een intakegesprek. We maken kennis, leggen uit wat uw programma is en bespreken kort uw cv. Daarna maakt u capaciteitentesten en eventueel één of meerdere praktijkopdracht(en). Zo meten wij op verschillende manieren die competenties die relevant zijn voor uw assessmentvraag. We eindigen het assessment met een uitgebreid talentengesprek. We koppelen uw resultaten terug, geven u inzicht en de handvatten om er morgen al mee aan de slag te gaan!

Waaruit bestaat een assessment?

Hieronder staan alle onderdelen die een adviseur van Lagerweij kan inzetten tijdens een assessment. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de assessmentvraag en uw talentanalyse, kan uw programma inhoudelijk anders zijn en uit andere onderdelen zijn opgebouwd.

Gedragsgericht interview

In dit gestructureerde gesprek gaat u met de adviseur dieper in op uw talenten en functie specifieke competenties. Deze worden volgens de STAR-methodiek uitgevraagd.

Persoonlijkheidsvragenlijst

Als basis voor ons advies onderzoeken wij uw sterke- en ontwikkelpunten. U gaat met uzelf in gesprek over ‘wat vind ik belangrijk?’. Zo ontstaat er een uitgebreid beeld van uw natuurlijke kwaliteiten. Klik hier voor oefentesten.

Capaciteitentesten

Om uw werk- en denkniveau te meten, maakt u een aantal beknopte capaciteitentesten. Deze geven een indicatie van uw analytisch, cijfermatig en verbaal inzicht. De testen zijn tijdsgebonden. Klik hier voor oefentesten.

Praktijkopdrachten

Om competenties in de praktijk te meten voert u een praktijkopdracht uit. Dit heeft veelal  de vorm van een rollenspel waarbij u aan de hand van een casus de interactie met een getrainde acteur aangaat. We gebruiken echter ook postbak-, schrijf-, of presentatieopdrachten. Bij de postbakopdracht handelt u binnen een afgesproken tijd zoveel mogelijk post af. In de andere twee opdrachten laat u zien hoe u zich schriftelijk of mondeling uit.

Wat gebeurt er met mijn testresultaten?

Het assessment eindigt met het bespreken van uw resultaten in het talentengesprek. Daarna ontvangt u een uitwerking hiervan in een rapport. Hierin staan uw sterke eigenschappen en ontwikkelpunten en ons advies. Als u het rapport goedkeurt, wordt het rapport definitief. Hierna beslist u of wij het rapport mogen delen met de opdrachtgever. Let op: het is uw rapport en u bent niet verplicht om het vrij te geven aan de opdrachtgever. Wij volgen hierin de beroepscode van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP).

Heeft u nog tips & tricks voor mij?

– Zorg dat u goed bent uitgerust.
– Ga na welke vragen uzelf beantwoord wilt krijgen.
– Zorg ervoor dat u goed op de hoogte bent van het doel van het assessment.
– Maak een aantal oefentesten op de manier waarop u het echte assessment ook zou doen.
– Ken uw eigen cv.
– Geef tijdens het interview kort en bondig antwoord en verduidelijk met een voorbeeld.

Meer weten?

Bel dan 0348 48 49 50, stuur een e-mail naar info@lagerweij.nl of bekijk onze productsheet.


© 2016 Lagerweij. Alle rechten voorbehouden. NIP-geregistreerd | Disclaimer | Privacy statement | Algemene voorwaarden | Contact | Ontwerp: koeweidenpostma| Realisatie: Webton