De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Onderzoek naar Cultuur en Leiderschap

De basis van een succesvolle verandering is het zeer zorgvuldig vaststellen wat de succesparameters zijn voor uw verandering. Met het Onderzoek naar Cultuur en Leiderschap (OCL®) krijgt u diep inzicht in cultuur, leiderschap, motivatie en team-functioneren. Zo weet u welke interventies zorgen voor maximaal effect op uw organisatie-ontwikkeling.

Wat zijn uw organisatieversnellers?

Wat bepaalt het duurzame succes van succesvolle veranderingen? Dat doen de mensen. Hun gedrag, het leiderschap en de cultuur waar zij zich in bewegen zorgt voor het slagen van verandering. Inzicht daarin krijgen is stap 1. Stap 2 is om erop te gaan sturen.

De OCL stelt heel nauwkeurig de kracht en ontwikkelmogelijkheden van uw organisatie vast. Wat zijn de ongeschreven regels en gewoonten? Welk type leiderschap is dominant en welk effect heeft dat? Welk team kampt met een gebrek aan motivatie? Kortom; aan welke knoppen kunt u draaien voor maximaal effect op uw veranderdoelstellingen?

Het Onderzoek naar Cultuur en Leiderschap geeft inzicht én richting. De uitslag van de OCL is een routekaart voor organisatieverandering. Drie organisatieversnellers zijn hier de kern van, en geven een scherp inzicht in welke stappen u kunt ondernemen voor maximaal effect op de organisatiedoelen.

Gerelateerd


© 2016 Lagerweij. Alle rechten voorbehouden. NIP-geregistreerd | Disclaimer | Privacy statement | Algemene voorwaarden | Contact | Ontwerp: koeweidenpostma| Realisatie: Webton