De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Selectie is geen momentopname

We doen het met minder mensen, maar wel met de beste mensen. Daarom wordt het steeds belangrijker om de juiste persoon op de juiste plek te hebben. Niet alleen op dit moment, maar juist ook doorkijkend naar de ontwikkeling van uw organisatie. Hoe selecteert u die mensen? Ook met aandacht voor diversiteit en wendbaarheid?

Uw selectieproces

Selectie is allang niet meer een goed gesprek, een assessment en arbeidsvoorwaarden, maar vraagt een zorgvuldig proces waarin objectiviteit en de strategische doelen van de organisatie centraal staan. Het selectieproces start met heel goed weten wat je wilt, afgeleid van de doelen van de organisatie. Wat zijn de competenties die die doelen dichterbij brengen? Vervolgens lichten we samen het gehele proces door. Centraal daarin staat het zo objectief mogelijk maken van de criteria van het proces om te voorkomen dat u de verkeerde selecteert of nog erger: de goede laat lopen…

Na deze analyse kijken we samen welke ingegrepen nodig zijn om het proces te verbeteren.

Workshop divers selecteren
Hoe krijgt u divers talent binnen? Door breder te kijken naar mensen en vooroordelen buiten de deur te houden. Wij hebben namelijk allemaal last van zogenaamde biasses als we selecteren: vooroordelen en gedachten die ons afhouden van een beslissing op inhoudelijke gronden.

Workshop Competenties
Kerncompetenties. Ze zijn niet altijd gemakkelijk te vinden. Als u denkt aan wat de organisatie nodig heeft, de afdeling kan gebruiken en wat wordt gevraagd voor zelfsturing en versterken van samenwerking zit u er zo al aan tien. Hoe brengt u dit nu terug naar een behapbaar aantal dat focus geeft aan uw selectieproces? In deze workshop bepalen we samen wat nu echt de kern is en werken dit uit tot gedragsvoorbeelden.


© 2016 Lagerweij. Alle rechten voorbehouden. NIP-geregistreerd | Disclaimer | Privacy statement | Algemene voorwaarden | Contact | Ontwerp: koeweidenpostma| Realisatie: Webton