De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Shine bright like a diamond

Ieders identiteit kent, net als een diamant, verschillende facetten. Als individu bepaal je zelf welk van de facetten je oppoetst en laat stralen. Die facetten hebben we in beeld gebracht in onze identiteitsdiamant. In de kern de elementen die per persoon worden opgebouwd zoals persoonlijkheid en levensstijl. Daaromheen zien we de groepen die ons hebben beïnvloed. In de volgende ring zien we de facetten die onze werkidentiteit bepalen en tenslotte de elementen van de organisatie-identiteit.

De zoektocht naar identiteiten

Als organisatie is het in dit tijdperk van zelfsturing, talentmanagement en wendbaarheid zaak je mensen de ruimte te geven zichzelf te blijven en zelf te bepalen welke facetten van de diamant ze willen laten schitteren. Hoe meer ruimte je je mensen geeft, hoe ondernemender ze worden. Tegelijkertijd wil je een gezamenlijke organisatie-identiteit ontwikkelen om zo medewerkers te verbinden. Een gezamenlijke ambitie, gedeelde waarden, zingeving, purpose, een reden om bij elkaar te zijn. Het is heel simpel: hoe sterker de organisatie-identiteit, hoe meer ruimte je kunt geven aan individuele identiteiten. Tegelijkertijd is het een fikse zoektocht.

Verschillen accepteren en samenbrengen

De organisatie-identiteit bestaat uit dat wat ons bindt, dat wat ons onderscheidt en dat wat ons een gezamenlijk doel geeft. Een goede leider begrijpt dat mensen niet maar één identiteit hebben. De balancing act is om de verschillen tussen individuen te accepteren en die samen te brengen tot één organisatie-identiteit. De identiteit van alle mensen maakt de identiteit van de organisatie. En de identiteit van de organisatie, afdeling, team of andere eenheid beïnvloedt de identiteit van de mensen. Dat is geen eenmalig project of programma, maar een voortdurende wisselwerking.

Een stralend 2019, voor uw organisatie en uw mensen

Als een organisatie straalt, gaan de medewerkers stralen en vice versa: als de medewerkers stralen, straalt het team en daarmee de organisatie. Wij kunnen u dan ook niets mooiers wensen dan een stralend 2019. Voor uzelf, voor uw mensen en voor uw organisatie.

Verder lezen?

Wil je onder de kerstboom eens op je gemak verder lezen over dit onderwerp? Download dan hier onze whitepaper over identiteit.

Terug naar overzicht


© 2016 Lagerweij. Alle rechten voorbehouden. NIP-geregistreerd | Disclaimer | Privacy statement | Algemene voorwaarden | Contact | Ontwerp: koeweidenpostma| Realisatie: Webton