De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Start de week in popcorn-stijl

Start de week in popcorn-stijl

Wij starten de week sinds kort in popcorn-stijl. Met ruimte voor vragen als: hoe gaat het met je, waar zit je mee? Managers moeten nu empathie tonen, juist ook voor de vlotte vrijgezel die altijd een druk sociaal leven had en nu alleen in z’n kamer zit.

De behoefte aan sociaal contact verschilt per mens, maar een bepaalde basisbehoefte heeft iedereen. Van de collega die voor gezelligheid zorgde op de werkvloer tot de medewerker die het liefste de hele dag op de stilteplek zat; iedereen heeft een bepaalde behoefte aan structuur en afwisseling in contact. Die zijn beide weggevallen.

We voelen emotionele armoede

Daardoor ervaart iedereen momenteel in meer of mindere mate emotionele armoede. Die kun je thuis opvangen door samen te zijn met je partner, kind of huisgenoot, maar als je alleen bent – in welke hoedanigheid dan ook – is de emotionele armoede groot. Dan mis je het contact met collega’s bij het koffiezetapparaat des te meer. Of om te zien wat iemands lichaamstaal zegt tijdens een overleg. Beeldbellen is wat dat betreft armoedig: het haalt veel van het relationele aspect weg.

Micro-managen is nu het slechtste wat je kunt doen

Emoties hebben effect op je werk en vragen om empathie en een luisterend oor. Het geduld van micro- managers wordt dus flink op de proef gesteld. Want stel dat een medewerker kleine kinderen heeft, of juist wegzinkt in eenzaamheid, en je verlangt iets van hem of haar? Dan moet je toch echt eerst vragen hoe het gaat in plaats van meteen to the point komen en sturen op details. Micro-managen vonden wij trouwens sowieso al geen goed idee, maar nu is het echt het slechtste idee ever.

Wél een goed idee: popcorn

Vind dus een manier om niet alleen de formele maar ook de informele aspecten in te bouwen in de teamoverleggen. Wacht niet af tot alles weer ‘normaal’ is, want niemand weet hoe lang het duurt. Bovendien is afwachten een vorm van angst, je houdt jezelf een beetje voor de gek. Het leven is nu. Probeer juist te kijken wat jullie team eruit kan halen en welke mooie dingen deze situatie biedt. Met een weekstart in popcornstijl of iets heel anders. Maar stel in elk geval die ene vraag: hoe gaat het met je?

Aan de slag?

In onze online masterclass Thuiswerken werkt! leert uw team alles over de psychologische effecten van thuiswerken en hoe je effectief en energiek online samenwerkt. Deelnemers van onder andere het bedrijf Eli Lilly zeiden hierover: “We vonden het een leerzame start van de ochtend en hebben veel nuttige inzichten opgedaan.”

Terug naar overzicht


© 2016 Lagerweij. Alle rechten voorbehouden. NIP-geregistreerd | Disclaimer | Privacy statement | Algemene voorwaarden | Contact | Ontwerp: koeweidenpostma| Realisatie: Webton