De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Vijf boekentips om de zomer mee door te komen

Ook deze zomer heeft Lagerweij weer boekentips waarmee jij de zomer door kunt komen. Of je nu in een hangmat ligt in het zonnige Griekenland of voor je tentje zit in de Franse Alpen, met deze vijf boeken haal je het beste uit je vakantie, en uit jezelf!  

1. Psychologie in de boardroom – Cora Reijerse, René Ravenhorst, Paul Kop en Theo Poiesz

Het boek ‘Psychologie in de boardroom’ biedt inzicht in het gedrag en de cultuur van de boardroom. Moderne ontwikkelingen en psychologische inzichten worden gekoppeld aan het werk van bestuurders en toezichthouders. Zo worden onderlinge relaties, de kwaliteit en openheid van besluitvorming en de bijbehorende randvoorwaarden verder uitgediept. Een aanrader voor bestuurders en toezichthouders, én voor diegenen die in werk en belangstelling daar nauw aan verbonden zijn: managers, consultants, bestuurssecretarissen en sparringpartners van raden, van binnen en van buiten de organisatie. 

2. Prfct – Saskia Geraerts 

Prfct. Je hoofd heeft er heel waarschijnlijk het woord ‘perfect’ van gemaakt, maar eigenlijk staat er een imperfect woord. Dit doet je hoofd vaker: het vult ontbrekende stukken aan met eerdere ervaringen. Zo heb je in de loop der jaren ook een beeld van jezelf gevormd. Dit zelfbeeld klopt alleen niet altijd. Dit boek geeft inzicht in de werking van de hersenen, waarom we geloven wat we geloven en hoe we hier verandering in kunnen aanbrengen. Want met een optimistisch(er) zelfbeeld kun je allerlei dingen in je leven veranderen én verbeteren. Zo word je minder onzeker, succesvoller en gelukkiger. 

3. Grip – Rick Pastoor 

We volgen opleidingen, ontwikkelen ons met cursussen en zoeken verdieping in ons vakgebied. We hebben alleen nooit écht leren werken en geleerd hoe we om moeten gaan met een bomvolle mailbox of continue bereikbaarheid. Blendle-man Rick Pastoor leert je hoe je ondanks deze hectiek grip kunt krijgen op je werkweek. Zijn razendsnelle werkwijze helpt je om ruimte te maken voor die plannen waar je niet aan toekomt.  

4. IK2 de beste versie van jezelf Margriet Sitskoorn 

Hoe haal je het volledige potentieel uit jezelf? In de huidige wereld vol prikkels, stress en drukte is het belangrijker dan ooit om nieuwe vaardigheden en eigenschappen op te doen om je doelen te bereiken. Dit boek leert je om effectiever je doelen te behalen, zowel in je werk als privé. Het koppelt wetenschappelijke inzichten aan de dagelijkse praktijk, en biedt volop inzichten, testen, oefeningen en methodieken. Ga aan de slag met IK2 en ontdek de mogelijkheden van je hersenen.  

5. Huh omdenken – Berthold Gunster

Voor de pessimist is het glas half leeg. Voor de optimist is het half vol. Dit boek gaat uit van een derde benadering: waar is de kraan? Aan de hand van 15 strategieën leert Berthold Gunster ons om problemen om te denken tot mogelijkheden. Wij moeten ons niet enkel richten op de beren op de weg, maar juist ook op de kansen en mogelijkheden. Vervang een ‘ja-maar houding’ voor een ‘ja-en houding’, en je zult creatiever, vernieuwender en effectiever worden. 

Meer weten? Neem dan contact op me een van onze collega’s op 0348 48 49 50.

Terug naar overzicht


© 2016 Lagerweij. Alle rechten voorbehouden. NIP-geregistreerd | Disclaimer | Privacy statement | Algemene voorwaarden | Contact | Ontwerp: koeweidenpostma| Realisatie: Webton