De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Vijf tips om toptalent te selecteren

Vijf essentiële tips om toptalent te selecteren! Er is ontzettend veel bekend over de absolute do’s en dont’s omtrent het selecteren van personeel. Lagerweij heeft vijf tips op een rijtje gezet waarmee het selectieproces van uw organisatie nog optimaler ingericht kan worden.

 

  1. Richt je selectieproces in als een algoritme

De nummer één tip in selectieland is dat je moet structureren en objectiveren. Door concrete beslisregels en selectiecriteria in kaart te brengen zorg je ervoor dat je het juiste talent aanneemt. Ook in de selectie interviews mag je een procedurele werkwijze aanhouden: structureer, structureer, structureer! Lees verder..

  1. Selecteer op ambitie en impact

Er heerst krapte op de arbeidsmarkt en de toptalenten hebben de banen voor het uitkiezen. Hoe zorg je dat ze zich aan jouw organisatie verbinden? Talent kiest voor de organisatie waarbij zij zich kunnen identificeren met de ambitie en zien hoe zij zelf maximaal impact hebben op het behalen van deze ambitie. Als organisatie moet je deze ambitie eerst kristalhelder hebben voordat je effectief kunt werven. Lees verder..

  1. Ga niet af op je eerste indruk

Een eerste indruk is snel gevormd. Zo weten we vaak al binnen enkele seconden of we iemand wel of niet mogen en is het erg lastig om dit beeld later nog te veranderen. Een beeld vormen op basis van heuristieken (vuistregels) kan heel nuttig zijn bijvoorbeeld tijdens een avond in de kroeg, maar als voorspeller van werksucces is het aanzienlijk minder effectief. Lees verder..

  1. Selectie is een two-way street

Naast het werven, selecteren en beoordelen van kandidaten gaat selectie ook om de belangen van de kandidaat zelf. Je moet een organisatiecultuur creëren die passend is bij je workforce en dit uitstralen. Anders zijn nieuwe werknemers zo weer weg. Lees verder..

  1. Ken uzelve

Recruiters zijn geneigd om mensen aan te nemen die op zichzelf lijken. Naast deze similar-to-me bias zijn er nog talloze biases die van invloed zijn op je selectieproces. Dergelijke biases kan je voorkomen door eens goed te reflecteren en in de spiegel te kijken. Wees je bewust van jezelf. Lees verder..

Meer weten? Verdiep je dan eens in onze Deepdive selectie om te kijken wat wij voor uw selectieproces kunnen betekenen.

Terug naar overzicht


© 2016 Lagerweij. Alle rechten voorbehouden. NIP-geregistreerd | Disclaimer | Privacy statement | Algemene voorwaarden | Contact | Ontwerp: koeweidenpostma| Realisatie: Webton