De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

We willen massaal wendbaar zijn

De wendbaarheid van werknemers en organisaties wordt steeds belangrijker. Dat blijkt uit het stijgend aantal onderzoeken en analyses de afgelopen 20 jaar. De reden? We moeten mee in de verwachtingseconomie, zegt onze collega Jitze vandaag op HRcommunity.nl.

De afgelopen week was ik op een bijeenkomst met drie oud-ministers van buitenlandse zaken. Iemand vroeg: is de wereld veiliger geworden? Het antwoord was ja, op basis van de cijfers wel, maar de wereld is vooral onduidelijker geworden. Een fenomeen dat we ook wel aanduiden met VUCA: Volatile (snel veranderend), Uncertain (onzeker), Complex (complex) en Ambiguous (vaag). Voor het buitenlandbeleid betekent dit omgaan met onzekerheid, snel inspelen op verandering en telkens weer nieuwe coalities zoeken.

Wanted! Wendbaarheid
Dit verklaart de behoefte aan wendbaarheid en flexibiliteit Рzowel op organisatorisch als op individueel niveau Рzodat bedrijven kunnen meebewegen met de klant, effectief kunnen inspelen op klantwensen en concurrerend kunnen blijven.

Maar wat is wendbaarheid eigenlijk? Wendbaarheid is het vermogen en de bereidheid om te willen leren, gecombineerd met het effectief kunnen presteren in een omgeving die continu verandert. Ook snel kunnen schakelen, flexibiliteit en adaptief handelen zijn kernbegrippen van wendbaarheid. Een wendbare organisatie heeft dus behoefte aan wendbare medewerkers. Die herken je als volgt.

Profiel van de wendbare medewerker
Een wendbare medewerker is niet vies van kritiek of feedback, wil continu leren en floreert in een omgeving die continu in beweging is. Zelfontwikkeling en leren van ervaringen zijn cruciale kenmerken. Wendbare medewerkers hebben een drive om nieuwe kennis op te doen en willen continu nieuwe vaardigheden ontwikkelen.

Meer weten?
Lees verder op HRcommunity!

2020 staat bij ons in het teken van wendbaarheid. Beweegt u met ons mee?

Ja ik word wendbaar dit jaar

 

Terug naar overzicht


© 2016 Lagerweij. Alle rechten voorbehouden. NIP-geregistreerd | Disclaimer | Privacy statement | Algemene voorwaarden | Contact | Ontwerp: koeweidenpostma| Realisatie: Webton