De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Wendbaar werken in bijzondere tijden

Het coronavirus. Een oefening in wendbaarheid pur sang. Hoe blijven je werknemers en organisatie gezond, letterlijk en figuurlijk? Welke mensen brengen strategische doelen dichterbij in tijden dat we elkaar minder face to face kunnen ontmoeten?

Bepaal eerst de ambitie

Wendbare organisaties zijn flexibel op organisatorisch, team- en individueel niveau. Ze ademen aanpassingsvermogen en leerbaarheid. Ze geven de ruimte aan wendbare medewerkers, voldoen aan nieuwe klantwensen en blijven concurrerend. Wat zijn de strategische doelen van de organisatie? En wat is het gewenste gedrag dat daarbij past?

Kijk vervolgens waar jullie nu staan

Wendbare organisaties weten waar ze staan en bewegen van daaruit de juiste kant op. Dat begint bij de voeten: het individu. Het individu dat graag nieuwe dingen leert en wendbaarheid belichaamt. Vervolgens bij leidinggevenden die ruimte geven aan hun team. En bij een organisatiecultuur die lef en agility omarmt.

En nu doen

In de derde stap staat de ontwikkeling centraal, op individueel, team- en organisatieniveau. Hierbij is begeleiding onmisbaar, omdat ‘de verandering’ anders een te algemeen karakter kan krijgen. Door op drie niveaus te schaken bereik je het maximale menseffect. De organisatie, dat zijn wij!

Selectie-assessment nodig in deze bijzondere tijd?

Het coronavirus raakt ons allemaal. Met ons selectie-assessment via Skype krijg je snel en duidelijk advies over de beste kandidaat op de juiste plek. Zonder dat er iemand hoeft te reizen.

Naar selectie-assessment via Skype

Terug naar overzicht


© 2016 Lagerweij. Alle rechten voorbehouden. NIP-geregistreerd | Disclaimer | Privacy statement | Algemene voorwaarden | Contact | Ontwerp: koeweidenpostma| Realisatie: Webton