De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Wendbaar worden? Focus minder op de high performers

Veel organisaties selecteren nog op op basis van performance data en ontvangen high performers met open armen. Aantrekkelijk, maar uit onderzoek blijkt dat je beter iemand in huis kunt halen die continu nieuwe dingen kan en wil leren.

Een high performer aannemen is prettig en kan zeker van pas komen bij wat je organisatie nú nodig heeft. Maar het gaat erom dat je nadenkt over hoe je organisatie er over 2 jaar moet uitzien. En om als organisatie snel te kunnen veranderen, heb je juist high potentials nodig die precies dat kunnen. Snel veranderen.

High performers vs. high potentials

Uit onderzoek blijkt dat 71% van de high performers géén high potential is, terwijl 93% van de high potentials wél high performer is (Corporate Leadership Council, 2005). Laat dit even tot je doordringen. En leg hier het volgende inzicht naast: learning agility, vrij vertaald wendbaar leren, blijkt beter te kunnen voorspellen of iemand een high potential is dan zijn of haar job performance.

Organisaties moeten dus leren te selecteren op werknemers die learning agile zijn. Die bereid zijn continu nieuwe dingen te leren en dit ook kunnen. Heb je zo iemand gevonden? Leg dan in zijn of haar vroege werkjaren niet al te zeer de nadruk op high performance, want daar kan de ontwikkeling van iemands persoonlijke vaardigheden onder lijden.

Omarm learning agility

Samengevat. Neem mensen aan die learning agile zijn, die continu kunnen én willen leren. En laat dit proces niet over aan de direct leidinggevenden die het vaak druk hebben met de huidige targets. De HR-afdeling moet hierin de leiding pakken.

Terug naar overzicht


© 2016 Lagerweij. Alle rechten voorbehouden. NIP-geregistreerd | Disclaimer | Privacy statement | Algemene voorwaarden | Contact | Ontwerp: koeweidenpostma| Realisatie: Webton