De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Wendbaarheid kan je leren

Wendbaarheid begint bij je voeten. Het hoofd kan het allemaal nog zo goed bedenken, uiteindelijk zijn het de voeten die de beweging brengen. Zo is het ook in organisaties: wendbaarheid begint aan de basis, bij het individu. Wil en kan die draaien en keren? Dat vraagt om autonomie. Iets dat je niet kan geven maar wel kan kweken door blokkades weg te nemen en het vertrouwen in eigen kunnen te vergroten. Schrijft onze collega Jitze vandaag op hrcommunity.nl … 

Succesvolle organisaties werken vraaggericht. Door de besliskracht binnen de organisatie laag te leggen, geef je mensen de ruimte en blijf je behendig genoeg om in te spelen op de constant veranderende klantvraag. Werknemers moeten de autonomie voelen om hun werk zelf in te richten, aan te passen en verantwoordelijkheid te nemen voor hun acties. Hoe zorg je dat je werknemers die autonomie opeisen?

Autonomie bouw je samen op

Door directief leiderschap zijn mensen vaak vergeten waartoe ze in staat zijn, laat staan dat ze weten hoe ze dat zelf in de praktijk moeten brengen! De kern van succesvolle autonome werknemers ligt in de overtuigingen van de werknemer zelf. Die overtuigingen stuur je door het vertrouwen in hun eigen kunnen te versterken én het identificeren en elimineren van blokkades die machteloosheid in stand houden.

  1. Wegnemen van blokkades

Welke aspecten binnen de organisatie houden machteloosheid in stand? Bijvoorbeeld een onpersoonlijke en hiërarchische organisatiestructuur, een beloningssysteem dat beweging afremt of gebrek aan duidelijkheid over de toekomst. Deze aspecten moeten worden geïdentificeerd om ze vervolgens aan te pakken.

  1. Versterken van het zelfvertrouwen

Ten tweede moeten werknemers het vertrouwen krijgen dat ze het zelf kunnen. Medewerkers krijgen meer geloof in hun persoonlijke effectiviteit door het gebruik van managementstrategieën als participatief managen, het geven van eerlijke en positieve feedback, aanmoedigen en bovenal door de werknemers succesvolle ervaringen op te laten doen. Herhaaldelijke blootstelling aan positieve ervaringen leidt tot gedragsmatige veranderingen: ik kan het, en nu ga ik het doen ook!

Meer weten?

Lees verder op https://hrcommunity.nl/2019/10/25/wendbaarheid-kan-je-leren/.

Terug naar overzicht


© 2016 Lagerweij. Alle rechten voorbehouden. NIP-geregistreerd | Disclaimer | Privacy statement | Algemene voorwaarden | Contact | Ontwerp: koeweidenpostma| Realisatie: Webton