De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Zijn jullie wel klaar voor een diverse werkvloer?

Steeds meer organisaties zetten actief in op het selecteren van divers personeel. Het is echter altijd goed te beseffen dat divers selecteren een van de stappen is om met een kleurrijk en talentvol team je organisatiedoelen te behalen. Het creëren van een organisatie die open staat voor diversiteit is evenzo fundamenteel. Anders is de diverse werknemer zo weer weg…

Het ASA-model

Het ASA-model van Schneider geeft weer hoe de populatie van werknemers binnen een organisatie vorm wordt gegeven. De afkorting ASA staat voor Attraction, Selection en Attrition. Het proces attraction gaat over de zoektocht van sollicitanten naar organisaties waarvan de waarden overeenkomen met hun eigen karakteristieken. Als deze match er is zullen zij solliciteren. Selection gaat, zoals de naam het al zegt, over het selectieproces. Wie benaderen de recruiters van de organisatie? Bij Attrition zullen werknemers die toch niet zo goed bij de organisatie –en werkcultuur passen ontslag nemen of ontslagen worden. Uiteindelijk eindig je met een groep werknemers die wel heel erg op elkaar lijkt. De doodsteek voor diversiteit.

Divers selecteren

Als organisaties inzetten op het selecteren van divers personeel, wordt vaak invloed uitgeoefend op ‘Selection’. De zoektocht van recruiters naar divers personeel. Wat blijkt, divers personeel is moeilijk te vinden, en al even moeilijk om te behouden. Dit komt doordat je organisatiecultuur ook doorleefd moet zijn van diversiteit. De gezochte sollicitanten moeten immers ook de match voelen om te solliciteren. Je kunt je namelijk wel focussen op het selecteren van divers personeel, maar het begint bij het creëren van een organisatie die openstaat voor diversiteit. Bovendien zullen de nieuwe werknemers snel weer afvloeien als de match er niet is.

Als jouw organisatie zich daadwerkelijk wil richten op diversiteit, is er meer nodig. Je selectieproces hierop inrichten is stap één. Daarnaast moet je ook werken aan de uitstraling van je organisatie om sollicitanten te trekken en de organisatiecultuur om sollicitanten te behouden. Attraction, Selection en Attrition.

Wil je meer weten over divers selecteren of de stappen die je als organisatie daarin kan zetten!? Check this out!

Terug naar overzicht


© 2016 Lagerweij. Alle rechten voorbehouden. NIP-geregistreerd | Disclaimer | Privacy statement | Algemene voorwaarden | Contact | Ontwerp: koeweidenpostma| Realisatie: Webton