De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Zo creëer je écht wendbaarheid

Wat maakt een organisatie wendbaar? Wat zorgt voor goed gebruik van technologie? Wat zorgt voor verbinding met die nieuwe klantengroep? Waarschijnlijk antwoord je op al deze vragen ‘mijn mensen’. Toch?

Uiteindelijk moeten mensen hun unieke combinatie van competenties, eigenschappen en ervaring inzetten om tot oplossingen te komen. Op elk niveau, elke dag. We kunnen alles digitaliseren en automatiseren, behalve dat unieke dat de mens brengt. Onze aanpak om het menselijke kapitaal in uw organisatie zo optimaal mogelijk te benutten, berust op drie pijlers.

1. Gebruik harde data
Wij geloven in harde data. Juist als het gaat om zachte krachten. Wetenschappelijke studies en onze dagelijkse praktijk laten zien dat je een klik, chemie of teamsucces heel precies kunt voorspellen. Neem dus niet een verandermanager aan met een behoudende persoonlijkheid. Stel niet zomaar een team samen van mensen met verschillende mentale modellen. En weet hoe de cultuur de innovatiekracht voorspelt. Onze big people data geven u een valide benchmark van uw branche of van een specifieke functie. Zo stuurt u op maximaal effect van uw mensen.

2. Pas positieve psychologie toe
Een tweede wetmatigheid als je het maximale uit het menselijke kapitaal wilt halen, is uitgaan van de kracht van dat kapitaal. Van geen enkel ander middel op de balans zou je zeggen; ‘laten we daar maar de helft niet van benutten’. Toch gebeurt dat voor het menselijk kapitaal wel! Kijken naar de potentiële kracht van mensen, dat is het terrein van de positieve psychologie. Binnen deze stroming wordt de mens als geheel bezien én wordt gekeken naar wie iemand kan zijn. Op deze manier vindt ieder individu – maar ook het team of de organisatie – zijn eigen best haalbare versie.

3. Start een gelaagd programma
Heb je wel eens een training gedaan waarvan je na een week dacht: wat had ik ook alweer geleerd? Ik denk dat iedereen die ervaring wel heeft. Hoe goed een training, coaching of andere interventie ook is, het effect verwatert snel als je het niet kunt inbedden in een groter programma op individueel-, groeps- en organisatieniveau. Of het nu gaat om een MD-programma, organisatieverandering of een cultuuringreep; start een gelaagd programma dat impulsen geeft op alle niveaus binnen de organisatie.

2020 staat bij ons in het teken van wendbaarheid.
Beweegt u met ons mee?

Zet uw eerste stap naar wendbaarheid.

Op een wendbaar 2020

 

 

Terug naar overzicht


© 2016 Lagerweij. Alle rechten voorbehouden. NIP-geregistreerd | Disclaimer | Privacy statement | Algemene voorwaarden | Contact | Ontwerp: koeweidenpostma| Realisatie: Webton