De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Zo maak je de organisatiecultuur zichtbaar

Waarom wordt cultuur vaak vergeten? Terwijl onderzoek en praktijk elke keer weer aantonen dat de organisatiecultuur bepalend is voor het succes van de verandering? Er zijn 4 manieren waarop je cultuur kunt meten.

Waarschijnlijk kijkt niemand er meer van op dat het er op een bepaalde manier aan toe gaat in de organisatie, want 'zo doen wij dat hier'. Je begint de realiteit te zien door een waardenbril en krijgt een blinde vlek voor datgene waar jij en je organisatie zich door laten leiden.

Komt dit je bekend voor?

Dat is niet zo gek, want het is heel moeilijk om objectief naar je eigen cultuur te kijken. Als je het ui-model van arbeidspsycholoog Geert Hofstede afpelt, kom je uit bij de gedeelde waarden in de organisatie. Iedereen houdt zich eraan. Maar niemand is zich er bewust van. Daardoor zit die cultuur overal in verweven. Van hoe je begroet wordt bij de balie tot hoe bestuurders beslissingen nemen.

Wil je de organisatie veranderen, dat moet je dus die waarden aanpakken. Dat kan via 4 elementen: drijfveren, leiderschap, teamfunctioneren en motivatie.

Vier elementen waarmee je de organisatiecultuur zichtbaar kunt maken

  1. Collectieve drijfveren. Stel de vraag waardoor werknemers gedreven worden. Door een familiegevoel, resultaatgerichtheid, beheersmatigheid of innovatie?

  2. Leiderschap. Volgens Bass (1985) zijn er drie typen leiderschap: transformationeel (inspirerend en toekomstgericht), transactioneel (taakgericht en gericht op tegenprestaties) en laissez-faire (beschouwend en niet-actief). Het soort leiderschap en de cultuur zijn in wisselwerking met elkaar.

  3. Teamfunctioneren. Dit element laat zien of mensen positieve of negatieve energie halen uit hun team. De samenwerking met je directe collega's is een belangrijke voorspeller van werkgeluk en productiviteit.

  4. Arbeidsmotivatie. Waar worden mijn medewerkers door gedreven? Arbeidsmotivatie is opgebouwd uit het psychologisch contract, beloningen en werkdruk. Kort gezegd: hoe hard willen medewerkers voor hun collega's en organisatie lopen?

Zet je bril af, kijk en bied perspectief voor verandering

Bovenstaande elementen meten begint met je bril afzetten en goed kijken. Zo krijg je inzicht in de cultuur én de handvatten om die te beïnvloeden. Wil je iets veranderen? Leg de nadruk dan niet op verkeerd gedrag, maar bied perspectief op waarden en gedragingen die ook buiten de bestaande cultuur mogelijk zijn.

Terug naar overzicht


© 2016 Lagerweij. Alle rechten voorbehouden. NIP-geregistreerd | Disclaimer | Privacy statement | Algemene voorwaarden | Contact | Ontwerp: koeweidenpostma| Realisatie: Webton